Un domingo sin culto (Catalán - con enlace a traducción al castellano)

Autora: Marta López, pastora de la "Església Protestant Barcelona-Centre"
Hem tingut diverses converses, aquesta setmana, arran d’aquesta dràstica decisió, i hem llegit més d’un comentari on s’ha posat en dubte la confiança dels cristians en Déu: ¿Tan poca confiança teniu en el vostre Déu perquè us salvi del Covid-19?
Hi ha alguna cosa que esdevé tràgica en aquestes afirmacions burletes. A més, quan les escoltes, saps perfectament que aquestes mateixes persones ens titllarien d’irresponsables si haguéssim apel·lat a la nostra confiança en Déu per seguir mantenint les reunions que les autoritats sanitàries han recomanat no fer.
En realitat, quedar-nos avui a casa és resposta al Déu en què creiem, en el Déu creador que ens fa conscients del fet de formar part d’una comunitat molt més gran; ens quedem a casa, no per  als nostres interessos, sinó per tots, per als de tots, perquè en el nostre coneixement de Déu hem après que som un tot amb el creat i, per tant, responsables de les persones que ens envolten, de la natura, responsables del conjunt de la creació.
I davant la incertesa que està creant aquesta invasió vírica, a la qual no sabem ben bé com ens hem d’enfrontar, no podem endurir el cor, com succeir a Massà i Meribà, ans al contrari, per la nostra confiança amb Déu, amb fermesa respondrem a les necessitats globals i pregarem pel consol i la guarició de la comunitat creada.
I ho farem amb un verset en ment, que prové de les lectures bíbliques per aquest diumenge: Arriba l’hora que el lloc on adorareu el Pare no serà ni aquesta muntanya de Garizim ni a Jerusalem, perquè enmig de la incertesa d’aquesta vida, massa vegades el reunir-nos ens és impossible. De la impossibilitat atenys només a uns quants, per qüestions de salut o de treball; avui és a totes i tots.  Però seguim sent comunitat de Déu que supera el lloc d’adoració per fer de les nostres vides adoració en Esperit i en veritat.
Avui, siguem on siguem, ens unim en la pregària i en la meditació, gràcies a l’Esperit, do de Jesús, que supera l’espai físic per fer-nos ser u amb ell i entre nosaltres.

Pregària:
Déu i Senyor nostre, a tu que fas justícia oferint perdó i salvació, preguem pels difícils moments que vivim en el nostre món.
En primer lloc et demanem perdó, si no ens n’havíem preocupat suficientment; et demanem perdó perquè fins que no ha arribat l’angoixa a les nostres portes no ens hem adonat de la gravetat de la situació. Quantes vegades, Senyor, ens despreocupem d’allò que no ens toca oblidant les víctimes llunyanes! Quantes vegades no hi pensem prou ni les tenim en compte!
Déu, creador de la vida, fes-nos estimar, fes-nos conscients dels patiments dels altres, per fer-los nostres i així lluitar per arreglar-los.
Concedeix-nos, Senyor el poder demanar-te que tinguis cura  de les persones que més mal pot fer-los aquesta malaltia. Pensem en les persones grans, en aquelles que tenen malalties que podrien complicar-se. A elles protegeix-les i dóna’ns la voluntat d’actuar amb totes les precaucions per  no contagiar-les.
Et demanem Senyor per tot el personal sanitari, pels que treballen en subministraments bàsics i tot el personal de neteja que saneja allà per on passem nosaltres. Ajuda’ls ajudis amb forces i paciència! I, a nosaltres, dona’ns la fermesa de saber escoltar els experts i seguir les seves recomanacions.
Com a comunitat unida en el teu Esperit ens volem fer u amb totes i tots els que pateixen la malaltia o la preocupació i ser font de suport, de pau i tranquil·litat enmig de la tempesta. Amén.

Comentarios

Entradas populares